Novinky ve webhostingu

Práce na vývoji a zlepšování služeb je jeden velký nikdy nekončící proces. V uplynulých měsících jsme se zaměřili primárně na službu, která má v našem portfoliu značný podíl. Pojďte se s námi podívat, jaké nové funkce je možné využít v rámci FORPSI webhostingu.

HiSpeed Cache

V první řadě je nutné uvést na pravou míru, co vlastně cache je. Cache existuje několik druhů, nás však v tomto případě zajímá ta webová, která je součástí všech běžných webových prohlížečů (Chrome, Safari, Edge, Firefox atd.). Jedná se o mezipaměť prohlížeče a informace v ní uložené mohou být znovu využity, čímž se snižuje množství přenášených dat a celková doba načtení obsahu.

To zní jednoduše a efektivně, že? Ale co když daný návštěvník na vaší stránce v minulosti nebyl? V takovém případě nemůže mít v mezipaměti uložená data této stránky a vše se načítá od začátku a to může chvíli trvat. A právě tady přichází na scénu HiSpeed Cache.

HiSpeed Cache je mezičlánkem mezi vaším webem a návštěvníkem. Po aktivaci HiSpeed Cache na vašem webu je na našich serverech pravidelně ukládán obraz vaší stránky a návštěvníci dostanou právě tento obraz uložený v cache naservírovaný na zlatém podnose rovnou z našich moderních a extrémně rychlých proxy serverů. Tím se snižuje doba odezvy a šance, že návštěvník stránku zavře z důvodu pomalého načítání. Představit si to lze jako když v kině předběhnete řadu na prodej lístků a jdete se rovnou usadit do sálu.

Službu HiSpeed Cache mají automaticky aktivovanou všichni zákazníci, kteří si v posledním roce zřídili webhosting Linux u FORPSI. Stejně tak mají HiSpeed Cache plugin aktivovaný všichni, kteří si zřídili WP Ready v posledním roce a půl.

Pokud nespadáte do výše uvedené kategorie, je možné si HiSpeed Cache aktivovat v zákaznické administraci. Pokud máte o aktivaci HiSpeed Cache zájem, ale možnost u svého webu nevidíte, kontaktujte, prosím, naši zákaznickou podporu.

Pro více informací o HiSpeed Cache si přečtěte tento článek znalostní báze.

Pro více informací o HiSpeed Cache pluginu pro WordPress si přečtěte tento článek znalostní báze.

SSH přístup

Secure Shell neboli SSH je bezpečný způsob, jak přistupovat ke svému webovému prostoru. Jedná se o protokol, který umožňuje zabezpečenou a efektivní výměnu dat mezi dvěma počítači. Pomocí SSH přístupu je možné například nahrávání souborů a složek pomocí SCP nebo SFTP, používání Composeru, používání GIT příkazů a také interakce s WordPress instalací pomocí wp-cli.

Povolení SSH přístupu provedete jednoduše v zákaznické administraci. Aktuálně je SSH dostupné pouze pro Linux weby na nové platformě. Pokud možnost aktivace u svého webu nevidíte, kontaktujte, prosím, naši zákaznickou podporu.

Pro více informací o SSH přístupu k Linux webhostingu si přečtěte tento článek znalostní báze.

Omezení přístupu k FTP

Bezpečnost je vždy jednou z hlavních priorit při budování jakéhokoliv online projektu. V dnešní době se online hrozby rozrůstají nezadržitelným tempem a je na nás všech, abychom se tomuto trendu přizpůsobili. Jednou z možností, jak chránit svůj web, je nastavení možnosti přístupu pouze z určitých IP adres či států.

Po aktivaci v zákaznické administraci máte možnost nastavit přístup pro jednotlivé IP, geoIP jednotlivých států nebo také různé síťové rozsahy (CIDR). Pokud máte o tato nastavení zájem, ale možnost u svého webu nevidíte, kontaktujte, prosím, naši zákaznickou podporu.

Pro více informací o rozšířené možnostech zabezpečení FTP přístupu si přečtěte tento článek znalostní báze.